Георги Кузманов от Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) е на

...
Георги Кузманов от Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) е на
Коментари Харесай

Член на ВСС се закани Сарафов да бъде отстранен, ако се сдобие с обвинение


Георги Кузманов от Прокурорската гилдия на Висшия съдебен съвет (ВСС) е на мнение, че за краткотрайно изпълняващ функционалностите на основен прокурор е напълно по нормите на закона. Нямаше по какъв начин да се бави процедурата след указа на президента, който обезвластява основния прокурор и да се остави празен ход в осъществяването на отговорностите на обвинител номер едно, сподели Кузманов пред БиТиВи.

Той изясни, че не вижда какъв по-голям спор можело да се направи в Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет. Висящите в никакъв случай не са били обсъждани от Прокурорската гилдия във Висш съдебен съвет. Всеки може да подаде сигнал против всеки за да осуети съответното кариерно разгръщане , сподели Кузманов и добави, че Висш съдебен съвет ще изчакат, с цел да видят по какъв начин ще се развият инспекциите. " Ако против господин Сарафов се стигне до покачване на обвиняване, той ще бъде отхвърлен от служба " , уточни Кузманов.

Той е сигурен, че Сарафов има желанието и ще направи измененията в прокуратурата, които като краткотрайно изпълняващ функционалностите на основен прокурор.
 Атанаска Дишева не има вяра Сарафов да хвърли оставка
Атанаска Дишева не има вяра Сарафов да хвърли оставка

Не вижда опит за излизане от прегръдката сред прокуратурата и политиката
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР